Dagens rett

En pastasalat kan spises når som helst

En oppskrift som denne pastasalaten med spekeskinke er kjekk å ha på lur for alle sommerkokker, enten du har ferie eller jobber.

Når piknikkurven skal pakkes raskt og effektiv, og samtidig inneholde middag til hele familien, er derfor en pastasalat god å ty til. Denne lager du på et øyeblikk - eller det vil si mens pastaen koker.

Om maten må lages innendørs, på et overopphetet kjøkken, gjelder det å gjøre oppholdet så kort som mulig. Når belønningen er at måltidet skal nytes utendørs, kan vi leve med en halvtime i heten.

I oppskriften er det brukt pasta av typen penne, men har kan du velge form og farge selv.

Alt du trenger å vite om pasta finner du her

Trenger du mer inspirasjon til piknikkurven, finner du tipsene her

Og her er enda flere salatoppskrifter her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pastasalat med spekeskinke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8 skiver spekeskinke
500 g penne rigate
3 ferske tomater (helst klasetomater)
100 g ruccolasalat
1 mozzarella av bøffelmelk
1 ts salt
½ ts kvernet sort pepper
2 ss extra virgin olivenolje
1 sitron

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Tilsett salt og saft fra ½ sitron. Avkjøl pastaen.

Skjær spekeskinke, tomater, ruccola og mozzarella i små biter og tilsett pastaen. Rør rundt.

Smak til med salt og pepper og drypp over litt olivenolje rett før servering.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen