Dagens rett

En slik biff gjør fredagskosen ekstra hot

Denne oppskriften på saftig biff sparker ekstra godt fra seg. Den kan lages både innen- og utendørs.

Biff er en super løsning når du ikke har lyst å bruke så mye tid på matlaging. Har du allerede bestemt deg for å grille i kveld, er dette en rett som er veldig godt egnet.

Flere gode biffoppskrifter finner du her

Lær mer om å kjøpe inn og tilberede biff

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Salsabiff med peppercoleslaw

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

4 biffer a 200 g av ytrefilet storfe, eller mørbrad
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 ss nøytral olje
1 ss smør
    
Peppercoleslaw:
300 g hodekål
2 gulrøtter
1 beger kesam original, 8 %
2 - 3 ts nykvernet pepper
1 ts malt stjerneanis
    

Fremgangsmåte

Peppercoleslaw:
Vask og rens grønnsakene. Kutt ut stilken på kålen og finsnitt den. Gulrøttene rives grovt på et rivjern.

Nykvernet pepper er det aller beste, men den kan virke litt stram og bitter. Varm hele pepperkorn i en tørr panne over middels høy varme til peppperaromaen kommer frem og det ryker litt av dem.

Avkjøl pepperet og knus det i en morter - pepperet har nå en mer aromatisk og mildere smak.

Bland sammen kesam, pepper og anis, og vend dette inn med grønnsakene. Sett kaldt til servering.

Biffene:
Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid før steking. Krydre biffene med salt og pepper og gni dem inn med olje.

Stek dem på god varme til det kommer kjøttsaft opp på overflaten. Snu biffene, tilsett smøret som du øser over med en skje og stek til det pipler kjøttsaft opp på andre siden. Da er biffen medium stekt.

Server biffene med hjemmelaget salsa , peppercoleslaw og gode poteter ved siden av.

Flere deilige biffretter finner du her

Tips: Biffen kan du selvfølgelig også grille hvis du foretrekker det.

I en travel hverdag kan du bruke en ferdig salsa fra butikken.

Lær mer om biff

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hjemmelaget salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

1 rød chili
1 rød paprika
1 liten løk
1 boks hermetiske tomater uten juice
2 ss frisk basilikum
1 dl olivenolje
Saft av 1 lime
1 ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Ta frøene ut av chilipepper og paprika.

Ha alle ingrediensene i en food processor. Kjør maskinen til alt er grovhakket.

Smak til med salt og pepper.

La gjerne salsaen trekke i ca. 1 time i kjøleskap før servering.

Flere salsaer og sauser finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen