Dagens rett

En slik burger kan ingen motstå

Rødløksmarmelade, saftig medister og sprø eplesalat er hemmligheten bak denne godbiten.

 Har du først fått smaken på rødløksmarmedlade til burgeren din, kan du ikke være uten. Men det er ingen grunn til å kjøpe den, for det er lett som bare det å lage den selv. 

Det lønner seg imidlertid å lage en stor porsjon når du først er i gang, så har du den i kjøleskapet til neste gang burger står på menyen.

Se våre andre oppskrifter med rødløksmarmelade

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Burger med glasert rødløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Burger:
600 g medisterdeig
2 ss smør til steking
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts malt pepper

Glasert løk:
2 rødløk
1 ss smør til steking
2 ss brunt sukker
2 ts balsamicoeddik
1 dl vann (evt. rødvin eller eplejuice)

Eple- og sellerisalat:
2 eple i strimler
2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
2 ss crème fraîche orginal, 35 %
1 ss grovhakket frisk persille
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper 

4 hamburgerbrød

Fremgangsmåte

Burger:
Del medisterdeig i porsjoner og form til burgere. Krydre med salt og pepper. Stek burgere i en varm stekepanne med smør til de er gjennomstekte, ca. 5 minutter på hver side.

Glasert løk:
Rens rødløk, del i to og skjær i tynne skiver. Stek løkskiver i en stekepanne med smør til den er myk. Ha på sukker og la det smelte. Hell i balsamicoeddik og vann, kok inn til væsken er tykk og har redusert til ca. halvparten.  

Eple- og sellerisalat:
Bland sammen eple og selleri, tilsett crème fraîche og bladpersille. Smak til med salt og pepper.

Skal du kutte eple til flere porsjoner kan du legge eplestrimlene i en bolle med kaldt vann og noen dråper sitron. Da unngår du at de blir misfarget. 

Varm burgerbrød. Anrett eple- og sellerisalat på brød, legg på burger og topp med glasert rødløk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen