Dagens rett

En slik burger orker du garantert to av

I dagens oppskrift har vi latt fiskeburgeren få følge av en frisk salat med epler og stangselleri. Det blir både sunt og godt.

Om du tror det å lage fiskeburgeren selv er en umulighet, må du tro om igjen. Denne fristende burgeren er både rask og enkel å lage.

Her lærer du mer nyttig om det å lage fiskematen selv

Hva slags fisk du velger, avhenger av hva du får tak i og hva du liker. Hyse, sei, torsk eller laks som på bildet, alt smaker godt.

Har du ikke tid eller mulighet til å lage fiskeburgeren fra bunnen av, kan du godt bruke gode (store og gove) fiskekaker fra butikken. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskeburger med eplesalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Eplesalat:
1 stort, syrlig eple
2 stilker stangselleri
½ fennikel
1 ½ dl kesam
2 ss lettmajones
1 knivsodd karri
Salt og nykvernet pepper
Fiskekarbonader:
500 g fiskefilet, hyse, torsk, sei eller laks
1 ts salt
2 ts potetmel
pepper
ca. 1 dl melk
margarin til steking
Til servering:
4 salatblad

Fremgangsmåte

Riv eplet, finstrimle selleri og fennikel.

Bland alt med kesam og majones. Smak salaten til med karri, salt og pepper.

Bland alle ingrediensene til fiskekarbonadene i food-processor og mal dem til en grov farse. Pass på at ingrediensene er kalde.

Form fire flate karbonader og stek dem i smør eller margarin i 3-4 minutter på hver side.

Sprø eventuelt opp hamburgerbrødene i varm stekeovn eller rist dem i brødrister.

Del hamburgerbrødene og legg et salatblad på bunnen, legg på eplesalaten, fiskekarbonaden og dekk med hamburgerbrød.

Lag fiskematen selv

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen