Dagens rett

En slik burger orker du garantert to av

I dagens oppskrift har vi latt fiskeburgeren få følge av en frisk salat med epler og stangselleri. Det blir både sunt og godt.

Om du tror det å lage fiskeburgeren selv er en umulighet, må du tro om igjen. Denne fristende burgeren er både rask og enkel å lage.

Her lærer du mer nyttig om det å lage fiskematen selv

Hva slags fisk du velger, avhenger av hva du får tak i og hva du liker. Hyse, sei, torsk eller laks som på bildet, alt smaker godt.

Har du ikke tid eller mulighet til å lage fiskeburgeren fra bunnen av, kan du godt bruke gode (store og gove) fiskekaker fra butikken. 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fiskeburger med eplesalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Eplesalat
1 stort, syrlig eple
2 stilker stangselleri
½ fennikel
1 ½ dl kesam
2 ss lettmajones
1 knivsodd karri
Salt og nykvernet pepper
 
Fiskekarbonader
500 g fiskefilet, hyse, torsk, sei eller laks
1 ts salt
2 ts potetmel
pepper
ca. 1 dl melk
margarin til steking

Til servering
hamburgerbrød
4 salatblad

Fremgangsmåte

Riv eplet, finstrimle selleri og fennikel.

Bland alt med kesam og majones. Smak salaten til med karri, salt og pepper.

Bland alle ingrediensene til fiskekarbonadene i food-processor og mal dem til en grov farse. Pass på at ingrediensene er kalde.

Form fire flate karbonader og stek dem i smør eller margarin i 3-4 minutter på hver side.

Vil du ha sprø, varm de stekeovn eller rist dem i  brødrister.

Del hamburgerbrødene og legg et salatblad på bunnen, legg på eplesalaten, fiskekarbonaden og dekk med hamburgerbrød.

Hamburgerbrød slik som Hellstrøm vil at du skal lage de

Lag fiskematen selv

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen