Dagens rett

En slik grønnsaksrett gjør kjøtt overflødig

Det er utrolig hvor mye smak du får ut av et knippe grønnsaker. Denne oppskriften kan bli din nye favoritt.

Denne grønnsaksretten er så fyldig at selv den mest kjøttavhengige ikke vil merke fraværet av kjøtt. Med nystekt brød får du en fullverdig middag, og med litt spekemat ved siden av tilfredsstilles alle behov.

Vi har mange flere oppskrifter på alt det gode du kan lage med rotgrønnsaker 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Bakte rotgrønnsaker med fetaost og hvitløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

8 poteter
2 gulrøtter
1 knollselleri (sellerirot)
1 hel hvitløk i fedd
1 ss smør
1 glass fetaost
1 ts salt
½ ts malt hvit pepper
2 ts tørket oregano
3 dl matfløte
1 bunt persille

Fremgangsmåte

Vask og skrell grønnsakene. Del potene i båter, gulrøttene og rotsellerien i staver. Skrell hvitløksfeddene og ha de i hele sammen med grønnsakene.

Smør en ildfast form og legg alle grønnsakene i.

Hell oljen av fetaosten og mos osten grovt med en gaffel. Dryss fetaost, oregano, salt og pepper over grønnsakene.

Hell over matfløten og stek retten på nederste rille i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter.

Dryss over finhakket persille rett før servering. Server gjerne litt spekeskinke, røkt fisk eller godt brød til.
 
 
Tips: Det kan høres mye ut med en hel hvitløk til denne retten, men når hvitløken bakes mister den mye av bitterheten og får en slott sødme.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen