Dagens rett

En slik velsmakende gryte er klar på et øyeblikk

Det er lov å kose seg litt selv midt i uken, og da er denne oppskriften perfekt for et skikkelig festmåltid.

Du kan selvsagt bruke alle typer kjøtt - både svin, lam, storfe og kylling - og det å skjære det selv, er jo gjort på et øyeblikk. Men har du gått til innkjøp av en pakke strimlet svinekjøtt, ja, da vet du nmå hva du kan bruke den til. 

Fristende gryteretter

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g renskåret svinekjøtt i strimler

1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin til steking
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
200 g frisk sjampinjong i båter
1 rød paprika i terninger
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dl crème fraîche lett, 18 %
1 ss dijonsennep

Fremgangsmåte

Stek løk og hvitløk i en stor gryte. Tilsett sjampinjong og paprika.

Ha i kjøttet og krydre med salt og pepper. Stek det til kjøttet har fått en fin stekeskorpe.

Tilsett buljong, crème fraîche og sennep og la det koke i 10 minutter.

Serveres med ris.

Flere gode retter med svinekjøtt finner du her

Tips: For en luksusvariant av denne gryten kan du tilsette skogsopp.

Rykende fristende gryteretter

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen