Dagens rett

En super kombinasjon du vil elske

Laks fra grillen og den klassiske italienske sausen salsa verde er som skapt for hverandre. Her er oppskriften.

Laks i porsjonsbiter er blitt en av de største grillsuksessene de siste årene. Det er enkelt og raskt, rimelig og lett tilgjengelig, men først og fremst godt og lett å variere. Denne oppskriften er en smakskombinasjon som garantert vil falle i smake. 

Se våre andre oppskrifter med salsa verde 

Se alle de andre gode lakseoppskriftene du kan trylle fram fra grillen

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Kullgrillet laks med salsa verde

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

700 g laksefilet i porsjonsbiter
2 sitroner 

Salsa verde:
1 potte basilikum
1 potte eller bunt bladpersille
3 salte ansjos
1 dl kapers
1/2 dl olivenolje
1 ts fransk sennep
1 ss rødvinseddik  
1 klype salt
svart pepper

Fremgangsmåte

Laks:
Grill laksen på grillen eller i grillpanne i 3-5 minutter på hver side avhengig av tykkelse. Legg over på et fat og fordel salsa verde over. Pynt med sitronhalvdeler som du har grillet til de er pent brune.

Salsa verde:
Finhakk urter, kaper og ansjos og legg i en bolle. Tilsett resten av ingredienseen og bland godt. La stå i romtemperatur til den skal brukes.

Tips:
Om skinnet sitter på laksen, griller du den med skinnsiden ned for optimalt resultat.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen