Dagens rett

Enkelt, men du verden så effektivt for familiefreden

Gratinert kjøttdeig- og makaroniform er en oppskrift som holder det den lover.

Mandager vil de fleste ha det enkelt. Men uten å måtte kompromisse med smaken. Og helst uten å måtte ty til ferdigløsninger. 

Er det hva du leter etter i dag, er denne oppskriften tingen. Den kan fint lages uten kjøttdeig - da blir den spiselig også for familiens vegetarianere. De som vil ha kjøtt, kan få pølser eller kjøttboller som tilbehør.

Se på disse gode oppskriftene på kjøttboller 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kjøttdeig- og makaroniform

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
2 ss margarin eller olje til steking
8 dl makaroni
2 tomater
2 gulrøtter
1 ss tørket basilikum eller oregano
1 ts salt
½ ts pepper
200 g revet hvitost
 
Eventuelt:
3 egg
3 dl h-melk

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader. Kok makaronien etter anvisning på pakken.
 
Stek kjøttdeigen i margarin/olje på høy varme i en stekepanne. Stek en halv pakke av gangen for å få brunet deigen skikkelig.
 
Ha i revne gulrøtter det siste minuttet og krydre kjøttdeigen med salt, pepper og krydder.
 
Ha den kokte makaronien og kjøttdeigen i en ildfast form sammen med skivede tomater.

Krydre og strø revet ost på toppen. Stekes i ovn på 200 grader i ca. 20 minutter til osten er gylden.

Server med en god blandet salat og brød ved siden av.
 
Tips: Dersom du ønsker en litt mer fyldig form kan du blande 3 egg med 3 dl melk, krydre med litt salt og pepper og helle over kjøttdeigblandingen før du strør over ost.

Flere retter med kjøttdeig

De beste oppskriftene med pasta

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen