Dagens rett

Er du matlei, sier du likevel ikke nei til denne retten

Denne reinsdyrpannen har både mye smak og er rask å lage. Perfekt etter årets første søndagstur.

Finnbiff eller skav, kjært barn har mange navn og dette oppskjærte fryste kjøttet er populært siden det gir godt resultat på kort tid. 

Matte som de fleste er etter jul- og nyttårsfeiringen er det godt å kunne ty til retter som ikke krever for mye planlegging. Så har du heller ingen unnskyldning for å tilbringe mesteparten av dagen i frisk luft.

Se våre andre oppskrifter med skav

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pannerett med reinsdyr

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

500 g reinsdyrskav
2 ss smør
3 dl crème fraîche orginal, 35%
2 dl vann
1 kjøttbuljongterning eller kjøttkraft
salt og pepper
¼ ts tabasco
200 g rosenkål
4 poteter
solsikkeolje

1 dl tyttebær, friske eller dypfryste

Fremgangsmåte

Del potetene i båter og rosenkålen i to. Vend dem sammen med rosenkål i olje, salt og pepper.

Legg grønnsakene i en ildfast form. Stekes på 200 grader i ca 30 minutter.

Reinsdyrskavet:
Stek halvtint reinsdyrskav over høy varme i panne med smør og olje til kjøttet har fått farge.

Tilsett crème fraîche, vann og buljongterning, rør om og kok i ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper og tabasco.

Fordel ferdig stekt rosenkål og potetbåter i pannen med reinsdyrskavet. Dryss over tyttebær og hakket timian.

Flere oppskrifter med reinsdyr finner du her

Tips: Bruk gjerne skav fra annet vilt eller lam til denne retten. Skav lager du enkelt selv ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst.

Vilt deilige viltretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen