Dagens rett

Et velkomment avbrekk i førjulsmenyen

Denne japanskinspirerte retten kan serveres som forrett eller hovedrett. Smaker knallgodt gjør den uansett.

 

 

 Tataki er navnet på den japanske teknikken hvor fisken bare så vidt får en stekeflate. Dermed får du en helt rå kjerne. Denne teknikken passer veldig godt på fet fisk som ørret og laks samt tunfisk. 

Sammen med den lette sausen, får du en enkel, men svært så smaksrik rett. 

Se våre andre sashimioppskrifter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Foto: Godfisk.no

Ørret tataki-sashimi med sesam- og soyadressing

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

250 g ørret
salt og pepper

Salat:
150 g baby leaves salat
80 g selleristeng
100 g blå druer 

Saus:
100 g sjalottløk
40 g soyasaus
20 g riseddik
50 ml sesamolje
40 g brunt sukker

180 g druekjerneolje

Fremgangsmåte

Ørret:
Krydre ørretfileten med salt og pepper. Stek veldig raskt i en stekepanne til den får en stekekant på 2 mm. Legg fileten over på en skjærefjøl og kutt i 0,5 cm tykke «sashimi»-skiver.

Salat:
Kutt selleri i små terninger. Del druene i to, fjern skall og steiner. Server fiskeskivene med salaten og drypp sausen på tallerkenen eller over fisken. 

Saus:
Bland alle ingrediensene til sausen i en bolle og pisk godt.

Tips:
Om du serverer den som en hovedrett, behøver du ikke skjære ørreten i skiver som på bildet. Server gjerne en mos av pastinakk ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen