Dagens rett

Fajitas med biffstrimler er super fredagsmat

Fajitas, eller wraps, er en rett som setter stadig fastere grep i nordmenns matvaner. Med denne oppskriften skjønner du lett hvorfor.

Det finnes knapt den ting du ikke kan pakke inn i en tortilla og servere som en wraps. Som denne fajitaen med biffstrimler. Enkelt, men med masse smak.  

Se flere gode wraps-retter her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fajitas med biffstrimler

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

300 g biffkjøtt i strimler
½ glass syltet jalapenos med kraft
1 løk
1 rød paprika
1 glass salsa
2 ss olje
6 hvetetortillaer
1 boks meksikanske bønner
1 dl lettrømme

Fremgangsmåte

Mariner biffstrimlene i jalapeno med kraften i ca. 30 minutter.

Sil kraften av kjøttet og brun det i varm stekepanne sammen med strimlet løk og paprika og noen jalapeno i ca. 5 minutter. Rør inn 3 ss salsa i kjøttblandingen.

Varm tortillaene i henhold til hva som står på pakningen og fyll med kjøttblandingen, hjemmelaget guacamole , varme bønner, rømme og litt salsa. Brettes som en konvolutt.

Se flere wraps-retter her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Guacamole

Ingredienser

2 store modne avokadoer
litt sitronsaft
1 fedd hvitløk, revet
2 flådde tomater, i biter
½ liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Flere sauser og tilbehør

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen