Dagens rett

Fiskemiddag som gir mersmak

Når torsken får følge av pesto, hvitløk og ost, blir det fest selv midt i uka.

Fiskegrateng kan lages på mange måter, og denne vrien er ekstra smaksrik. Om du ikke har torsk for hånden, kan du godt bruke sei. Eller annen hvit fisk. 

Vi har selvsagt andre oppskrifter på fiskegrateng 

Gratinert torsk med pestosaus

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400g torskefilet (annen mager fisk går også bra)
2 fedd hvitløk
2 ss kaldpresset olivenolje
ca 5 ts grønn pesto
basilikum
salt
nykvernet pepper
ca 10 skiver hvitost (Jarlsberg,
Gulost, Norvegia ol. går bra)

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 200 grader.
Smør en ildsfast form med olivenolje. Del torskefileten i passe porsjonsbiter og smør knust hvitløk utover bitene. Strø på med salt og nykvernet pepper og legg filetbitene i formen. Smør så pesto på toppen av filetene slik at de blir godt dekket, strø basilikum over. Legg osteskivene på toppen, og stek midt i ovnen i 15-20 minutter til filetene er hvite i midten.
 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Forsiden akkurat nå

Til toppen