Dagens rett

Prøv en heftig time out før du gyver løs på julematen

En smaksrik fiskerett som denne er en god opptrapping til alt det gode du har i vente og ikke minst er den langt raskere å lage enn den ser ut til.

Kanskje har du allerede mesket deg med alt av julematen, og trenger en liten time out før det braker løs igjen. Denne fiskeretten står imidlertid ikke på noen måte tilbake når det kommer til smaksintensitet.

Du kan godt bruke torsk, sei eller annen hvit fisk i stedet for steinbit. Her er det tilberedningen og tilbehøret som spiller hovedrollen. 

Vi har mange andre gode oppskrifter med steinbit

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Steinbit i spekeskinke med røykt smørsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600-800 gram steinbit
8 skiver spekeskinke
Olje

Saus:
½ løk
1 fedd hvitløk, finhakket
2 tomater uten skinn og frø, finhakket
1 ts røykt paprika
1 dl hvitvin
2 dl fiskekraft
1 dl fløte
4 ss usaltet smør
1 kvast timian
Salt og pepper
1 dl frosne selskapserter

Fremgangsmåte

Start med å tine ertene. La deretter sausen: Varm olje i en panne. Fres hvitløk og løk i et par minutter. Tilsett tomater og paprika. Fres videre noen minutter til. Ha i hvitvin og kraft og reduser til knapt halvparten gjenstår. Tilsett fløte og kok til den tykner. Monter med smør. En bit av gangen mens du pisker godt. Smak til med salt og pepper. Ha i erter. Riv timianblader oppi. Hold varm.

Tørk av fileten og gni inn med salt og pepper. Del den opp i fire stykker. Pakk hver bit inn i spekeskinkeskiver. Varm olje i en stekepanne og stek til pent brun på alle sider. Ved et lett trykk med fingeren skal fiskebiten gi etter, den skal altså kjennes ganske fast, men ikke helt. Hold varm.

 Tips:
Server med dampete aspargesbønner, poteter etter valg eller ris. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen