Dagens rett

Slik lykkes du med biffen

Biff er alltid velkommen på en fredagkveld. Denne oppskriften har noen detaljer som gir måltidet er ekstra løft.

Det er ikke så mye som skal til for å bli en god biffkokk. Bare følg denne enkle oppskriften som har et litt annet tilbehør enn du kanskje er vant til. La pommes frites eller bakte poteter få en pause til fordel for en risotto med rotfrukter.

Og rotfruktene er ekstra gode nå. Derfor passer de ekstra godt i en rett som denne.

Her finner du flere gode rotfruktoppskrifter 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Biff med rotfruktsrisotto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g biff av ytrefilet storfe
2 ts sesamfrø
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin eller olje til steking
Risotto:
2 løk
2 fedd hvitløk
400 g knollselleri (sellerirot)
2 gulrøtter
1 ss smør
2 dl arborioris (risottoris)
4 dl kjøttbuljong (utblandet i vann)
4 ss hakket bladpersille
2 ss usaltet smør
3 ss revet fersk parmesan
salt og pepper

Fremgangsmåte

Risotto:
Finhakk løken. Vask og skrell sellerirot og gulrøttene og skjær de i små firkanter på ½ cm.

Stek grønnsakene i en gryte med smør. Ha i den finhakkede hvitløken det siste minuttet. Rør inn risen og la det surre i 1 minutt.

Tilsett buljong litt etter litt og la risen nesten absorbere all buljongen før du tilsetter mer. Pass på å røre i risottoen hele tiden og kok den til den er som en tyktflytende grøt.

Ha i smør og parmesan i risottoen og smak til med salt og evt pepper. Rør inn den finhakkede persillen.

Biffen:
Ta biffen ut av kjøleskapet en god halvtime før det skal stekes slik at det har romtemperatur.

Krydre kjøttet med sesamfrø, salt og pepper. Stek kjøttet i margarin på middels høy varme til kjøttsaft begynner å piple på oversiden.

Snu biffene og stek dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem (medium stekt, klar saft - godt stekt).

La biffene hvile i 5 minutter. Server gjerne en god salat ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen