Dagens rett

Slik kan du også lage taco

Meksikanskinspirert mat som kyllingfajitas er perfekt fredagsmiddag. Oppskriften er faktisk veldig enkel og byr på masse smak.

Fajitas, eller wraps om du vil, smaker utrolig godt. Selv om ingredienslisten er lang, er det slett ikke vanskelig. Setter du hele familien i arbeid går forberedelsene som en drøm.

Vil du prøve noe annet inspirert av det meksikanske kjøkken?

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Meksikanske kyllingfajitas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 kyllingfileter i strimler
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 rød paprika
ca 1½ rødløk i tynne båter
Marinade:
ca 1 ts finhakket jalapeños (etter smak)
1½ fedd hvitløk
2½ ss finhakket, frisk koriander
1¼ dl solsikkeolje
2 ss soyasaus
2 ss worcestershire-saus
½ dl presset sitronsaft
½ dl presset appelsinsaft
godt med nykvernet pepper
½ dl tørr hvitvin eller cider
Til servering:
ca 10 stk hvetetortilla
ca 1 glass ferdigkjøpt salsa
ca 1 beger lettrømme
Guacamole:
2 stk avocado
ca 1½ ss sitronsaft
1 fedd revet hvitløk
2 stk. flådde tomater (se under)
½ stk. liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Marinaden:
Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.

Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.

Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.

Fajitas:
Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.

Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.

Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.

Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.

Guacamole:
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.

Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen