Dagens rett

Fredagskosen blir ekstra vårlig med denne oppskriften

Saftig og pepret kalkunfilet med estragonsaus er en solid start på helgen.

For mange er kalkun forbundet med nyttårsaften og i helstekt utgave, men det er ingen grunn til å ikke spise det ellers i året. Spesielt siden kalkunfilet er så lett å få tak i, og så lett å tilberede. Det tandre milde kjøttet smaker fortreffelig i en vårlig setting som her. 

Se alle de andre oppskriftene med kalkunfilet 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis..

 

Pepperkrydret kalkunfilet med estragonsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 skiver kalkunfilet à 150 g per person
kvernet peppermiks (hvit, sort, grønn og rosépepper)
salt
Potetsalat med syrlig honningdressing:
1 kg kokte, små poteter (gjerne nypoteter eller mandel)
200 g blandet salat
1 endivie
2 gule paprika, i tynne strimler
1 rødløk, i tynne båter
litt gressløk, hakket
Dressing:
2 ss honning
½ dl hvitvinseddik
1½ ts salt
1 dl solsikkeolje
revet skall av en sitron
noen drag med pepperkvernen
Estragonsaus:
2 ss smør
1 pose bearnaisesaus
2 dl hvitvin
1½ dl matfløte
1 eggeplomme
2 ss hakket estragon

Fremgangsmåte

Ha kvernet peppermiks i en skål og trykk kalkunskivenes kanter i krydderet. Dryss på litt salt og stek ca. 2-3 minutter på hver side i panne eller på grill.

La kjøttet hvile litt i pannen. Server med potetsalat, grønnsaker og estragonsaus.

Potetsalat med syrlig honningdressing:
Legg endiviebladene i iskaldt vann, slik at de holder seg sprø. Skyll resten av salaten og riv den grovt opp.

Del de ferdig kokte potetene i to, større poteter deles i skiver. Bland alt i en bolle.

Bland ingrediensene til dressingen. Hell den gjerne over på et glass med lokk, slik at den kan ristes godt sammen før den helles over salaten.

Estragonsaus:
Smelt smøret og ha i sausepulveret. Tilsett hvitvin og matfløte. La sausen koke noen minutter.

Trekk kjelen til side og tilsett eggeplomme og hakket estragon under omrøring. Server straks.

Sausen må ikke koke etter at eggeplommen er tilsatt, da kan den skille seg.

Lekre oppskrifter med kalkun

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen