Dagens rett
(Bilde: Matprat.no)

Fyll pannekakene med laks og middagen er sikret

Kombinasjonen av røykt laks og pannekaker er sublim. Her er den tirsdagsvennlige oppskriften.

Du kan selvsagt bruke din favorittoppskrift på pannekaker i denne retten, men urtene gir den det lille ekstra.

Se våre andre oppskrifter på pannekaker 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis

Urtepannekaker med røkt laks og crème fraîche

Antall porsjoner

Forrett til 8

Ingredienser

4 store egg
200 g hvetemel
6 dl melk
50 g smør, smeltet
1 ss hver av friske hakkede urter som persille, gressløk, kjørvel eller dill
litt salt og kvernet pepper
smør til steking
Fyll:
1 agurk
250 g røkt laks
1 beger crème fraîche
2 ts lodderogn
1-2 ss sitronsaft
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til pannekakene unntatt urtene til en glatt røre.

La den stå og svelle i ca. 30 minutter. Bland inn urtene.

Stek tynne pannekaker i litt smør til de er gylne på begge sider. Legg dem oppå hverandre på en tallerken og hold dem varme.

Fyllet:
Skrell agurken og del den i to på langs. Skrap ut frøene med en skje og kutt agurken i små terninger.

Bland sammen med strimlet røkt laks og crème fraiche og smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Legg en raus skje med fyll på hver pannekake og rull dem sammen. Skjær rullene i to eller tre og pynt med friske urter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen