Dagens rett

Gå for en mettende salat som alle liker

Det er ingen grunn til å rynke på nesen over salat til middag når den er så god som denne oppskriften.

En salat med bulgur eller couscous er enkel, god og mettende. Både bulgur og couscous er laget av hvete, men ettersom en større del av kornet benyttes i bulgur, er det den mest næringsrike av de to.
 
Det er heller ingenting i veien for å bytte ut hveten med kokte byggryn for en norsk variant.
 
 
 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 
 

Bulgursalat med egg

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 egg
250 g bulgur (du kan bruke couscous)
 
1 liten fennikel
1 bunt vårløk
50 g hasselnøtter ristet i panne
6 soltørkede tomater i olje, hakket
3 ss finhakket bladpersille
2 ss finhakket frisk mynte
15 sorte oliven uten sten
 
2 ss virgin olivenolje
2 ss hvitløksolje (evt ½ fedd knust hvitløk i litt solsikkeolje)

Fremgangsmåte

Tilbered bulgur (eventuelt couscous) som anvist på pakken. Avkjøl.
 
Kok eggene til de har en litt rennende plomme og avkjøl.
Hakk fennikelen i tykke skiver og vårløken i ringer. Grovhakk de ristede hasselnøttene.
 
Bland alle ingredienser, unntatt egg, i en bolle. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Del eggene i båter og legg på toppen.
 
 
 
Tips:
Bytt gjerne ut bulguren med kokte byggryn (byggris) eller couscous. Bulgur er knuste hvetekorn som bare skal bløtlegges i kokende vann noen minutter før de er ferdige til bruk.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen