Dagens rett

Genial lasagne uten kjøtt

Denne lasagnen er ikke som andre lasagner. Og det på flere måter. Oppskriften er både rask og enkel.

Oppskriften på denne helgrønne lasagnen har nemlig ikke noe pastaelement i det hele tatt. Det er auberginer som gjør jobben som lasagneplater og skiller mellom lagene. Og den gode smaken kommer fra pesto.

Lag pestoen selv

Hvis du sliter med å holde liv i basilikumplantene, kan det være lurt å lage pesto med en gang ettersom det ikke kreves så mange bladene til dagens rett. Da har du jo også en superrask pastamiddag klar til i morgen eller en annen dag.

Få gratis dagens rett som nyhetsbrev

 

Lasagne med aubergine og spinat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

2 auberginer
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss solsikkeolje
1 boks hakkede hermetiske tomater
10 røde cherrytomater
250 g frisk spinat
1 fersk mozzarella
100 g parmesan
salt og pepper
10 blader frisk basilikum
revet parmesan

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær aubergine i 1/2 cm tynne skiver. Pensle dem med litt solsikkeolje og krydre dem med litt salt og pepper.

Stek skivene på begge sider i en varm panne. Legg aubergineskivene på papirhåndkle så snart de er ferdige.

Vask spinaten godt og fjern tykke stilker. La den ligge litt i kaldt vann.

Rens og finhakk løk og hvitløk. Stek løken blank i litt solsikkeolje og tilsett halvparten av hvitløken helt mot slutten.

Ha i hermetiske tomater og la det hele småkoke i ca. 10 minutter.

Skjær basilikumblader i strimler, del tomatene i to og ha det i sausen.

Smak til med salt og pepper og sett kjelen til siden.

Varm litt solsikkeolje i en gryte. Ha i resten av hvitløken og tilsett spinaten.

Fres til den har falt sammen. Bruk en stekespade til å snu spinaten. Tilsett litt nykvernet pepper.

Dekk bunnen av en ildfast form med tomatsaus. Legg et lag med aubergineskiver. Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.

Strø litt spinat over og bryt mozzarella i små biter og strø over.

Fortsett slik med flere lag. Avslutt med aubergineskiver.

Riv godt med parmesanost over til slutt. Stek formen i ca. en halv time til lasagnen har fått en fin farge.

Flere grønnsaksretter

Tips: Godt brød smaker godt til og en grønn salat er alltid friskt.

Sendt inn av

Foto: Mette Randem

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen