Dagens rett

Slik har du ikke smakt kålruletter før

Kålruletter får en ny mening gjennom denne asiatiskinspirerte oppskriften. Rett og slett en super sommerrett.

Kanskje er det noen der ute som ikke liker at vi tuller med tradisjonene, men det er før de har satt tennene i disse velsmakende rullene.

Sommerkål er langt søtere og mer delikat enn sin litt bitre og mer hardkokte slektning, hvitkålen. Det er også en av de aller første smakene av sommer som er å finne i grønnsaksdisken.

Andre fristelser med nykål

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Nykålruletter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 nykål

Fyll:
400 g kyllingkjøttfarse
1 ts gurkemeie
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts chilipulver
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket vårløk
2 ss finhakket koriander
1 egg
salt og pepper
Til trekking:
1 l vann
1 hønsebuljongterning
Til sausen:
2 dl kokekraft
1 ss smør
1 ss hvetemel
1 ss limesaft
½ ss finhakket koriander

Fremgangsmåte

Løsne forsiktig ett og ett blad fra nykålen. Skyll og skjær bort den groveste stilkdelen.

Kok opp lettsaltet vann og la bladene trekke i 1 - 2 minutter. Løft opp av vannet og skyll dem i kaldt vann (dette kalles å blansjere). Tørk godt.

Bland kjøttfarsen med krydder, salt, pepper og egg.

Legg en spiseskje farse midt på et kålblad og brett sammen. Legg kålpakkene tett i tett i en kjele.

Løs opp buljongterningen i kokende vann og hell forsiktig over kålpakkene. Skru på platen og la det hele trekke i 10 minutter.

Ta kålrulettene opp av kjelen, legg dem på et serveringsfat og hold dem varme mens du lager sausen.

Mål opp 2 dl av kraften. Smelt 1 ss smør i en kjele. Rør inn 1 ss hvetemel. Spe med kraft.

Smak til med limesaft, salt og pepper. Like før servering tilsette finhakket frisk koriander.

Server med aromatisk thairis eller kokte nypoteter. Smørdampete, nye gulrøtter passer også.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen