Dagens rett

Gjør kotelettene festfine med rødløksmarmelade

På arbeidernes festdag, 1. mai, gjør vi det enkelt med solide svinekoteletter. Men surkålen må vike for mer raffinert tilbehør.

Enten du feirer 1. mai eller ei, og kanskje heller ikke har fri, kommer denne vrien på svinekotelettene til å falle i smak.

Vil du prøve en annen vri på kotelettene - værsågod

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 
 

Koteletter med rødløksmarmelade

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 store koteletter av svin

Rødløksmarmelade:
1 ss margarin til steking
½ ts salt
½ ts pepper
2 stk rødløk
3 ss rødvinseddik
2 ss appelsinmarmelade
Tilbehør:
1 pakke aspargesbønner
Ris

Fremgangsmåte

Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper.

Ta pannen vekk fra platen og la dem etterstekes med lokk over ¾ av pannen i ca 5 minutter.

Kutt rødløken i ringer og stek den i en panne på middels varme til løken er myk.

Sett opp temperaturen på platen. Ha i rødvinseddik og la den koke inn.

Tilsett appelsinmarmelade og la det bli lett karamellisert.

Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann til de er møre men fortsatt sprø.

Serveres med kokt ris.

Flere oppskrifter med koteletter

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen