Dagens rett

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Kyllingkjøtt blir ekstra godt med en frisk smak av sitron. Om du ikke har tid å marinere kjøttet over natten, oppnår du et bra resultat med bare en halvtime. Men de saltbakte potetene som følger med blir kanskje aller mest populære blant dem rundt middagsbordet.
 
 
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Sitronmarinert kyllingfilet

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

4-6 kyllingfileter
 
Sitronmarinade:
saft av 2 sitroner
1 dl olivenolje
2 fedd hvitløk, hakket
2 cm ingefær, grovhakket
kvernet pepper
 
smør eller olje til steking
salt og kvernet pepper
 
Smørdampede sukkererter og reddiker:
1 liten sjalottløk, finhakket
50 g smør
400 g rensede sukkererter
250 g reddiker
½ dl hvitvin
salt og kvernet pepper
 
Saltkokte poteter:
Små poteter med skall
ca. 1 del salt til 2 deler vann (for eksempel 3 dl salt, 6 dl vann)

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden og ha den i en dobbel plastpose.
 
Legg i kyllingfiletene og la dem marinere, helst over natten. Men har du dårlig tid, kommer du langt med en halvtime.
 
Tørk kyllingfiletene og stek dem 5-6 minutter på hver side. La dem hvile noen minutter.
 
Server med sukkererter og reddiker og saltkokte poteter.
 
Smørdampede grønnsaker:
Fres løken blank i smøret.
 
Tilsett grønnsaker og vin og damp til grønnsakene er gjennomvarme, men fortsatt sprø.
 
Smak til med salt og pepper.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen