Dagens rett

Gjør laksemiddagen grønn og ekstra god

Med denne lakseretten får du lurt inn en av de beste, men ikke alltid like populære grønnsakene, nemlig spinat. Det blir knallgodt.

Laks liker alle. Spinat er det kanskje verre med. I hvert fall om du spør. Det må du altså ikke gjøre. Trikset er å kombinere spinaten med noe ekstra godt, som hvitløk, smør, fløte og ost. Da klarer ingen å si nei.

Denne retten kan fort bli en av familiens favoritter. Den lager seg dessuten selv i stekeovnen mens du dekker på.

Trenger du flere tips om retter med laks, finner du det her

 
 

Laks med stuet spinat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

700 g skinn - og benfri laksefilet
2 ts sukker
2 ts salt
¼ ts pepper
1 ss meierismør til steking
Spinatstuing
1  løk, finhakket
1  fedd hvitløk, finhakket
1 ss meierismør til steking
200 g fersk spinat
1 dl hakket persille
2 dl matfløte eller kremfløte
1 ts maisenna (utblandet i vann)
1 ts salt
¼ ts pepper
1 dl revet gulost

Tips: Husk å skylle spinaten godt, det er ikke godt med sand i maten.

Fremgangsmåte

Skjær laksen i passe stykker. Bland salt, sukker og pepper og strø det over fisken.La fisken ligge i salt-sukker-blandingen mens du renser spinaten.

Brun fisken lett i smør i en varm stekepanne og legg den i formen.

Spinatstuing
Stek løken blank i smøret. Tilsett hvitløk, persille og spinat og stek videre til spinaten klapper sammen, et par minutter.

Ha i fløten, kok opp og tilsett maisenna utrørt i et par spiseskjeer vann.

Smak til med salt og pepper.

Hell over laksen, strø over osten og stek formen i ca 20 minutter ved 180 grader.

Tips: Topp gjerne med noen ristede pistasjnøtter. Det smaker nydelig og gir litt kjærkommen tyggemotstand.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen