Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god mandagsstemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Har du ikke prøvd gulrøtter som suppeingrediens før, har du virkelig gått glipp av noe godt. Sødmen i gulrøttene trenger litt syre og blir enda bedre balansert om den også får følge av litt krydder.

I denne oppskriften er det sherry og ingefær som gjør jobben. En genial kombinasjon som du kommer til å høste lovord for. Om du ikke har sherry i huset, kan du bruke litt hvitvin, sitron eller også god eddik.

Få inspirasjon til andre gode supper her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis

Gulrotsuppe med ingefær og sei

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g seifilet, uten skinn og ben
1 l vann
2 ts salt
2 store gulrøtter
1 ts revet, frisk ingefær
1 ss smør
1 ss hvetemel
salt, pepper
2 - 3 ss sherry
hakket persille eller kjørvel

Fremgangsmåte

Kok opp vann med salt, legg i fisken og la den trekke til den er så vidt gjennomkokt, ca 8 minutter. Ta opp fisken og sil kraften.

Rens og skjær gulrøttene i skiver. Kok dem godt møre i fiskekraften sammen med ingefær. Mos gulrøttene i kraften og kok den opp.

Rør sammen smør og mel og visp det i gulrotsuppen. La den småkoke i ca. 5 minutter.

Smak til med salt og pepper. Skjær fisken i pene terninger og varm dem i suppen.

Dryss grønt over og server godt brød ved siden av.
 

Tips: Her kan du godt bruke den fisken du liker best.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen