Dagens rett

Dette smaker perfekt etter helgens utskeielser

Det er ikke mer som skal til for å gjøre den hverdagslige seien festfin enn litt ost, urter, sesamfrø og tomat. Denne oppskiften er superenkel.

Sei er en av våre mest undervurderte fiskesorter. Den er stuck i rollen som seibiff med løk, men det er veldig urettferdig siden det er en råvare som lett lar seg forvandle til de beste retter.

Lyst å eksperimentere mer med sei?

Tilgangen på fersk sei er nå så god at det ikke lenger er noe tema. Og prisen er fortsatt meget hyggelig. Hvorfor ikke invitere noen flere på middag i dag?

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 
 

Seifilet med sprø topp

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

700-800 g skinn- og beinfri seifilet
2 ss olje
salt og pepper
4 ss revet Norvegiaost
3 ss finhakket persille
3 ss sesamfrø
Pastasaus:
1 boks grovhakkede tomater
1 finhakket hvitløksfedd
1 grovhakket rød løk
1 ss tørket basilikum
litt sukker
salt og pepper

Fremgangsmåte

Kok pasta eller ris etter ønske. Smør en ildfast form.
 
Legg skinn- og beinfri stykker av fisk i formen. Dryss salt og pepper over.
 
Bland sammen revet ost, finhakkede urter og sesamfrø. Fordel blandingen over fisken.
 
Stek ved 180 grader i ca. 15 minutter. Små fiskestykker trenger kortere tid.
 
Server fisken med sausen, og med ris eller pasta etter ønske.
 
Pastasaus:
Ha de grovhakkede tomatene over i en kjele sammen med løk, hvitløk og basilikum.
 
Kok opp og la det koke i noen minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.
 
Tilsett 2 ss finhakket, frisk basilikum om du ønsker litt ekstra smak.
 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen