Dagens rett

Gjør som alle amerikanere i dag, server kalkun til middag

Du behøver slett ikke velge en hel fugl for å få den gode smaken av kalkun. Denne oppskriften er både smaksrik og lettvint på en travel torsdag.

Noen vil kanskje spise kalkun som en ren moralsk støttegjerning i dag som er selveste Thanksgiving-torsdagen, og for mange amerikanere nesten like viktig som julaften eller superbowl. Andre bryr seg ikke om amerikanske tradisjoner.

Slik lager du helstekt kalkun på amerikansk vis

Uansett hva du tenker og mener, er denne farge- og smaksrike samt ikke minst lettlagete kalkunmiddagen midt i blinken i en for mange hektisk periode. 

Se alt det andre du kan lage med kalkunfilet

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

 

Kalkunbiff med urtekrem

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Kalkunfilet i skiver, ca 150 g per person
smør, til steking
salt og sitronpepper
 
Urtekrem:
100 g fetaost
2 ss crème fraiche
1 fedd hvitløk, knust i morter
1 ss hakket frisk oregano

Wokgrønnsaker, til sammen 300 gram

Fremgangsmåte

Mos fetaosten og tilsett resten av ingrediensene til urtekremen. Stek kalkunfiletene ca. 2-3 minutter på hver side (tiden kan variere med tykkelsen på kalkunbiffen). 

Ha en liten klatt urtekrem på hver kalkunbiff. Server med stekte potetkløfter og wokgrønnsaker med soyasaus og søt chilisaus.

Forslag til wokgrønnsaker:
Vårløk, minimais, aspargesbønner, rødløk, gul squash, sukkererter, rød paprika, hvitløk, revet frisk ingefær, litt salt og kvernet pepper.

Del grønnsakene i passe store biter og fres dem i litt olje i en varm wok eller panne.

Sendt inn av

Foto: Matprat.no/Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen