Dagens rett

God gammeldags ertesuppe er perfekt søndagsmiddag

Denne smaksrike suppen lager seg selv mens du nyter søndagen utenfor kjøkkenet.

Ertesuppe er utrolig godt og med litt ekstra rotgrønnsaker blir det bare enda bedre. Bruk gjerne kokekraften fra svineknoken i suppen, men pass på at det ikke blir for salt.

Få nye ideer til velsmakende supper i vår rikholdige kokebok

Har du plass i fryseren er det bare å lage en stor porsjon og fryse ned til senere, det kommer du ikke til å angre på. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ertesuppe med rotgrønnsaker

Antall porsjoner

6

Ingredienser

250 g gule erter
2 l vann
1 kokt lettsaltet, røkt svineknoke i biter
¼ kålrot i biter
2 gulrøtter i skiver
1 liten sellerirot i terninger
¼ purre i skiver
2 grønnsakbuljongterninger

Tips: Du kan gjerne bruke kraften fra svineknoken, men pass på saltmengden (kanskje holder det med én buljongterning).

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann natten over. Kast bløtevannet.

Kok opp vann med ertene og buljongterningene.

La det putre på middels varme i ca. 2 timer.

Mos deretter det meste av ertene slik at suppen blir jevn og tykk.

Tilsett renset, kokt kjøtt og grønnsakene.

La suppen koke videre til alt er mørt.

Flere fristende supper

Tips: Du kan gjerne bruke rester av annet kjøtt, men det bør være saltet og røkt eller speket.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen