Dagens rett

Har du fiskerester, har du denne pastaretten

Den kan selvsagt lages med fersk fisk. Uansett er den lettvint og veldig smaksrik.

Plukkfisk er inspirasjonen til denne retten. Altså kokt fisk i hvitsaus. Ofte var det rester av fiskemiddagen som ble til denne barnevennlige retten. Med pasta og ost blir den enda mer barnevennlig.

Men den kan også lages av lutefiskrester, og ikke minst ac fersk fisk, lettsaltet torsk eller klippfisk. Pass bare på at retten ikke blir for salt. 

For ekstra smak, kan du toppe med sprøstekt bacon. 

Se våre andre forslag med pasta og fisk

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pasta med fisk og ostesaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g torsk, lettsaltet/ fersk eller klippfisk, utvannet og renset
2 pk fersk pasta eller 150-200 g tørket 
1 løk
1 paprika
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
2 ts frisk timian

 

Ostesaus:
2 ss smør
1/4 ts muskat
2 ss hvetemel
4 dl melk
100 g Jarlsbergost, revet
1 dl matfløte
1/2 ts salt
pepper, grovmalt 

Fremgangsmåte

Skjær klippfisken i strimler. Kok pasta etter anvisning på pakken. Skjær løk og paprika i terninger, finhakk hvitløk og surr i olivenolje til løken er blank.

Legg grønnsakene til side og surr klippfisken i litt olivenolje til væsken har fordampet.

Ostesaus:
Smelt smør, tilsett muskat og deretter hvetemel, og la surre i ca. 2 minutter.

Spe med melk, litt om gangen, og rør godt. Kopp under omrøring og la sausen koke i ca. 5 minutter.

Tilsett revet ost og matfløte. Sausen må ikke koke etter osten er tilsatt. Smak til med salt og nykvernet pepper. 

Server med timianblader drysset over.

Tips:
For ekstra smak, kan du toppe med sprøstekt bacon. 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen