Dagens rett

Har du steinsopp, er middagen sikret

Det er ikke mye som skal til om du har fått tak i steinsopp. Bare prøv denne raske oppskriften på steinsopprøsti og krydrete lammepølser.

Det er steinsoppår i år, ingen tvil om det. Så da gjelder det å variere bruken av denne helt gratis delikatessen. Med en steinsopprøsti som denne blir det festmiddag.

Se våre andre oppskrifter på røsti

I oppskriften får den følger av lammepølser, men dette tilbehøret passer også til vilt eller en biff, samt også fisk som breiflabb eller piggvar.

Se alle våre andre opskrifter med steinsopp 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Steinsopp-røsti med lammepølse og persilleskum

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 dl steinsopp, i terninger
1 ss smør
4 vårløk, i biter
600 g kokte poteter, raspet
Salt og pepper
2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
2 dl persille
½ dl crème fraîche

4 lammepølser

Fremgangsmåte

Stek steinsopp i litt smør, bland med vårløk og raspet potet. Krydre med salt og pepper. Form kaker og stek i smør.

Kok opp kyllingkraft med vin. Ha i finhakket persille og crème fraîche, miks til et grønt skum med en stavmikser. Sil over i en ren kjele og smak til med salt og pepper. Mikse opp sausen ved servering slik at den skummer.

Snitt pølsene og stek dem i smør på begge sider til der gjennomvarme.

Server med cherrytomater og oliven til. Rist gjerne litt ekstra sopp og server ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen