Dagens rett

I dag finner du ingrediensene utendørs

Nesler er en dårlig utnyttet ressurs - helt gratis og perfekte akkurat nå. Ut og plukk og prøv deg på denne oppskriften.

Nesle høres mye hyggeligere ut enn brennesle, men det er akkurat det samme. Og dette forhatte ugresset er altså en viktig ingrediens i dagens middagsforslag. Som du kommer til å få mye «kred» for å lage. Både fordi retten er bærekraftig og fordi den smaker sabla godt. Og det selv om det ikke er så mye som en flis med kjøtt i.

Når det er sagt, så er denne oppskriften veldig godt egnet for å bruke opp rester fra søndagsmiddagen - enten det var fisk eller kjøtt som stod på menyen. Den er også super å servere sammen med noen skiver røykalks eller spekeskinke.

Rekker du ikke å plukke nesler i dag, kan du bruke både spinat og broccoli i denne saftige paien.

Og plukker du mye nesler, kan du fryse ned overskuddet og lage de lekreste bærekraftige retter på et senere tidspunkt.

I disse oppskriftene kan du erstatte spinaten med nesle

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pai med nesler og ost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

1 l nesler

1-2 ss god olje
1 finhakket løk
2 knuste hvitløkfedd

2 ss finhakkete friske urter

havsalt og nykvernet svart pepper

1 pk frossen butterdeig

2 egg

2 ss fløte
1 pk chevre fra Haukeli eller 1 pk gresk fetaost

Fremgangsmåte

Kok opp vann i en kjele, ha i litt salt og neslene. Forvell noen minutter. Hell over i et dørslag og skyll i kaldt vann. Klem ut mest mulig vann og legg på et tørkepapir. Finhakk neslene.

Fres løk og hvitløk i olje til mykt. Tilsett urtene og neslene, fres lett og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Bland ost og fløte til en jevn masse. Pisk eggene og ha i osteblandingen.

Kjevle 2-3 butterdeigplater til en bunn som dekker en paiform på 24-28 cm. Fordel nesle- og løkblandingen over paibunnen. Hell over egge- og osteblandingen.

Kjevle de gjenværende butterdeigplantene til et lokk og legg over paien. Stikk hull i lokket med en gaffel.

Stek i forvarmet ovn (220 grader) i 25 minutter til de lokkalet er pent gyllen. Server med salat og evt. brød.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen