Dagens rett

Prøv denne lettlagete lakseretten

Dagens oppskrift, Laksepanne med vårløk, har det som skal til for å bli en ny favoritt på middagsbordet. Lettlaget er den også.

Om oppdrettslaks er omstridt når det kommer til bærekraft, er alle enige i at den er en svært velvillig råvare - og god smaksbærer - i matlagingen.

Laks er en uvanlig fleksibel råvare - bare se her

I en travel hverdag er laksen ofte den enkleste løsningen for fersk fisk. 

Med dagens rett som e-post vet du alltid hva du skal lage til middag

 

Laksepanne med vårløk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

600 g laksefilet
2 ss olje til steking
2 bunter vårløk
2 dl matfløte
2 hardkokte egg
1 bunt frisk dill
1 ss smør
salt og pepper

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 125 grader. Strø salt og pepper på laksefiletene og stek dem raskt i litt olje i en varm panne. Etterstek fisken i ovnen ca. 10 minutter.

Rens og skjær løken i store biter. La fløten koke opp i en kjele, legg i løken og kok til den er myk. Smak til med salt og pepper.

Hakk egg og dill grovt. Smelt smøret i en kjele og bland med egg og dill. Smak til med salt og pepper.

Server laksefiletene med løken og fløten. Fordel egghakket over og server med kokte poteter.
 
Se flere lakseretter i vår kokebok

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen