Dagens rett

I dag lager du biffen av elg

Har du ikke elg i fryseren, kan du godt erstatte med storfe. Det er kryddersmøret som gjør størst sus i denne oppskriften.

Det er noe eget med kjøtt du har vært delaktig i å fylle fryseren med. Om du ikke har jaktet selv, så kanskje har gode venner som har skaffet forrådet. Og nå - midt mellom to jaktsesonger - er det på høy tid å nyte av godsakene, om du ikke har startet allerede. Har du ikke tilgang til selvskutt, er det ofte elg eller annet vilt å finne i butikkens frysedisker.

Flere viltoppskrifter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Plankebiff av elg med kryddersmør

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

800 g ytrefilet av elg , skåret i biffer
1 ts salt
1 ts pepper
2 ss margarin til steking
4 bakepoteter

evt. trefjeler som har ligget i vann i minst 2 timer

Fremgangsmåte

Pakk bakepoteter i aluminiumsfolie og stek dem på 230 grader i ca. 1 time til de er gjennomstekt. (Stikk i dem med en spiss kniv).

Krydre elgbiffene og brun dem pent på begge sider i stekepanne.

Legg biffene over på en trefjel og sett dem inn i ovnen på 200 grader i 8 minutter. La dem hvile i 8 minutter, da er biffene medium stekt.

Legg kryddersmør på biffen, sett bakt potet på planken, og server med rømme og en god salat ved siden av.

Her finner du flere oppskrifter på vilt

Tips: Plankebiff er i utgangspunktet en ekstremt stor biff som først brunes og deretter stekes på en fjel i ovnen sammen med duchessepoteter (potetmos med eggeplommer).

Prøv noen av disse kryddersmørene

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Hvitløk- og persillesmør

Antall porsjoner

4

Ingredienser

100 g smør, mykt
1 fedd finhakket hvitløk
3 ss finhakket frisk kruspersille
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Pass på at smøret er romtemperert. Finhakk hvitløk og persille.

Bland sammen smør, hvitløk, persille, salt og pepper. Rør det godt sammen.

Lag en pølse av smøret på aluminiumsfolie. Rull smøret inn i folien og la det stivne i kjøleskapet. Før servering skjærer du smøret i skiver.

Tips: Smøret kan lages i forveien, og kan holde opptil en uke i kjøleskapet, eller ca 2 måneder i fryseren.

Flere gode kryddersmør finner du her

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen