Dagens rett

Ikke rart at dette er manges favorittsalat

Salade niçoise eller Nice-salat er en ekte fransk klassiker. Med denne oppskriften skjønner du hvorfor.

Grønnsaksdisken bugner av godsaker, og  det bør utnyttes. Utover det er det ikke så mye annet som trengs til denne supre og mettende salaten. Bare noen egg, ansjoser og tunfisk. Og her kan du velge det butikken har å by på.

Se flere salatoppskrifter her 

Skaff deg dagens rett som e-post - da er du aldri i beit for middagsforslag

 

Salade Niçoise - salat fra Nice

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 egg
4 poteter
150 g aspargesbønner
1 boks hermetisk tunfisk, eller 400 gram ferk tunfisk
4 tomater i båter
½ slangeagurk i terninger
1 liten rødløk i ringer
50 g sorte olivener
4 ts kapers
1 salathode
4-8 ansjosfileter
noen topper frisk basilikum
Dressing:
1 dl god olivenolje
3 ss hvitvinseddik
2 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk hakket
½-1 ts sukker
grovmalt svart pepper

Fremgangsmåte

Kok eggene til de er "smilende", 6-8 minutter. Legg eggene i rennende, kaldt vann til de er helt avkjølt. Skrell eggene og del dem i båter.

Kok potetene og la bønnene koke med de siste 2-3 minuttene. Avkjøl bønnene i kaldt vann. Skrell potetene og la dem bli kalde.

Skjær potetene i skiver og ha dem i en salatbolle. Tilsett bønner, tunfisk, tomatbåter, slangeagurk, rødløk, olivener, kapers og grovrevet salat.

Bland alt lett og legg ansjos, eggebåter og basilikum på toppen.

Bland dressingen og hell den over salaten like før servering. Pynt eventuelt med litt tynt høvlet parmesanost.

Se flere knasende sprø salater her

Tips: Hvis du får tak i fersk tunfisk er dette klart å foretrekke. Fisken saltes og pepres før den lynstekes på høy varme slik at den fremdeles er rå i midten.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen