Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten

By på en lekker fiskerett denne helgen med denne fristende oppskriften. Vårt forslag til vinfølge står i stil.

Tilgangen på kveite er god året gjennom. Mesteparten av det du finner i fiskedisken er oppdrettsfisk og derfor bærekraftig. Kveitefisket er nemlig utsatt for overbeskatning, og kveitefisket er begrenset til sommer og høst. Villfanget kveite fra Nord-Norge er fortsatt bærekraftig, så kveite er en fiskesort du kan nyte med god samvittighet.

En så flott fisk, krever et lekkert vinfølge

Flere lekre kveiteretter finner du her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ovnsbakt kveite med risotto, tomater og ristede skorsonerrøtter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

50 minutter

Ingredienser

600 g kveitefilet, uten skinn og ben
1 l vann
100 g salt
 
3 tomater
Risotto:
300 g risottoris/rundkornet ris
150 g (3-4) sjalottløk, hakket
1 ss olivenolje
3 dl hvitvin
7 dl kokende kyllingkraft (vann + terning)
100 g smør
Salt og pepper
 
Ristede skorsonerrøtter:
4 skorsonerrøtter
lettsaltet vann
olje

Fremgangsmåte

Del fisken i fire jevnstore stykker og la dem trekke i saltlake i 8 min.

Risotto:
Fres sjalottløk i olje til den er blank, men ikke brun. Tilsett ris og rør om så riskornene blir blanke av olje.

Hell på hvitvin og la den koke helt inn. Spe med kyllingkraft, én øse om gangen, og la kraften koke inn før neste øse helles på.

Rør inn smør når risen er mør, men fortsatt har en liten hard kjerne. Smak til med salt og pepper og hold risottoen varm.

Skorsonerrøttene:
Skrell røttene og legg dem etter hvert i kaldt vann så de ikke blir mørke. Del dem i passe stykker og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

Ta røttene opp, tørk dem og brun dem i grillpanne eller stekepanne penslet med olje.

Anretning:
Snitt et lite kryss i bunnen av tomatene og bak dem ved 200 grader i ca 8 minutter. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du flår dem, deler dem i båter og tar ut innmaten.

Ta fisken opp av saltlaken, tørk den og bak den midt i ovnen til den er knapt gjennomkokt.

Legg opp fisken på varme tallerkner med tomatbåter over og risotto og skorsonerrøtter til.

Tips: Skorsonerrot er en fin grønnsaker som ikke alltid er lett å få tak i. Bruk da persillerot som et godt alternativ.

Lekre kveiteretter finner du her

Les mer om kveita her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen