Dagens rett

Kamskjell fra grillen er ypperlig festmat

Kamskjell som bare har fått fine grillmerker er så sommerlig som en rett kan bli. Med riktig drikke til blir det et festmåltid.

Norske kamskjell regnes blant verdens beste sjømatsprodukter, en delikatesse du bør ta deg råd til en gang i blant. Selvsagt er de ferske kamskjellene aller best. Men har du ikke tilgang til slike eller ikke helt vet hvordan du skal angripe det urensete skjellet, kan du velge fryste skjell. De finnes i flere størrelser og kvaliteter i de fleste velassorterte butikker. Velg alltid de største (og dyreste) når de skal grilles.

Husk å tine fryste kamskjell i kjøleskapet og ikke minst tørk dem godt før du legger dem på grillen.
 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillede kamskjell med sommerlig salat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8 kamskjell
olje
salt, pepper
Salat:
4 nypoteter
8-10 grønne asparges
1 tomat
1 ss hakket gressløk
5 ss ekstra virgin olivenolje
2 ss rødvinseddik
salt, pepper

Fremgangsmåte

Rens kamskjellene, skyll dem raskt og klapp dem tørre på kjøkkenpapir. Sett dem kaldt frem til de skal grilles.

Salaten:
Kok ferskpotetene med skallet på i usaltet vann til de er akkurat kokte, skjær dem i båter eller skiver.

Knekk av den nederste treete enden av aspargesen og kok dem knapt møre i godt saltet vann, del dem i passe stykker.

Skjær et kryss i toppen av tomaten og dypp den i kokende vann et par senkunder før du dypper den i iskaldt vann.

Flå skinnet av tomaten, det den i båter, skrap ut kjernehuset og skjær tomatkjøttet i små terninger.

Bland poteter, asparges, tomat, gressløk, olje og eddik og smak til med salt og pepper.

Kamskjellene:
Pensle kamskjellene lett med olje, dryss på en anelse salt og pepper og stek dem på grill til du får en fin stekeskorpe på en side, snu og få litt varme på den andre siden.

Steketiden varierer med størrelsen på skjellene. Kamskjell må aldri steke for lenge, da blir de tørre og seige, og de skal ha en lett rå kjerne. Server kamskjellene nystekte med den lune salaten.

Tips: Du kan også steke kamskjellene i pannen. Snitt da noen ruter i den største flate siden av kamskjellet og stek det på høy varme i litt olje. Etter ett minutt har du i 1 ss usaltet smør og tar skjellene av platen, snu skjellene og øs over smør og oljeblandingen. Ha på salt og nykvernet pepper.

Kamskjellene er nå perfekt stekt og kan serveres. Du kan også ha i litt limejuice, krydderurter eller hvitløk i det du har i smøret for å gi mer smak til skjellene.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen