Dagens rett
(Bilde: Synøve Dreyer)

Slik blir du helt ved middagsbordet

Saftige nystekte seiburgere smaker himmelsk og gjør denne januarmandagen god.

Å lage fiskematen selv er lett som bare det. Du trenger faktisk ikke ha blender eller foodprocessor for å få et godt resultat, for burgere behøver ikke være like finmalte som fiskekaker eller -boller. 

Får du ikke tak i fersk sei, kan du godt bruke torsk eller annen hvit fisk. Vil du ikke bruke laks, kan du godt erstatte den med annen fet fisk som uer eller kveite.

Eller du kan prøve en av disse oppskriftene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Seiburger med tsatsiki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Seiburgere:
500 g seifilet uten skinn og ben
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss potetmel
ca. 1 ½ dl melk
ca. 100 g laks i små terninger
olje og smør til steking

 Tsatsiki med gulrot:
1 stor gulrot
½ agurk
1 fedd hvitløk
ca. 1 dl matyoghurt
salt, pepper

Til servering:
8 skiver landbrød, ristet eller 4
hamburgerbrød
8-12 cherrytomater
salat

 

Fremgangsmåte

Mal seifileten med salt og pepper, rør inn potetmel og spe med melk til en smidig farse. Rør inn lakseterningene til slutt.

Form fire store burgere og stek dem pent brune og gjennomstekte, 3—4 minutter på hver side.

Riv gulrot og agurk fint sammen med hvitløk. Rør inn matyoghurt og smak til med salt og pepper. 

Legg salat på brødet med en skje tsatsiki på og en burger over. Dekk med den andre brødskiven og legg tomater på toppen.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen