Dagens rett

Klippfiskgryte slik italienerne elsker den

Klippfisk kan brukes til så mye mer enn bacalao. Denne oppskriften på klippfiskgryte kommer fra Liguria i Italia.

Før vi fant olje var fisk den viktigste eksportartikkelen her til lands, og den dag i dag er Norge berømt for sin fisk, ikke minst tørrfisk og klippfisk.

Mens Norge var et uland for klippfisk for bare ti år siden, er tilgangen på klippfisk av ypperste kvalitet nå god over hele landet. Flere butikker fører også ferdig utvannet klippfisk - og det er alltid kjekt å ha i bakhånd. For klippfisk trenger noen dager utvanning for å bli kokeklar.

Les om klippfiskens store kultpotensial

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Italiensk fiskegryte med klippfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

600 g utvannet og renset klippfisk
5-6 modne tomater
1 stilk stangselleri i små terninger
1 gulrot i små terninger
1 liten løk i små terninger
2 hakket hvitløksbåter
5 ss olivenolje
ca 1 l grønnsakkraft/buljong
4-5 poteter i terninger
noen grener bredbladet persille
noen grener basilikum
3 ss pinjenøtter eller mandler
salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær den ferdige utvannede og rensede klippfisken i porsjonsstykker.

Skold tomatene, fjern skinn og kjerner og del dem i små biter.

Surr gulrot, stilkselleri, løk og hvitløk i olje.

Tilsett fisken og surr den litt. Ha i tomater og buljong og dryss over litt pepper og ev litt salt. La småkoke ved svak varme.

Skrell potetene og skjær dem i ca 1 cm store terninger. Legg dem over fisken og kok ca 15 minutter.

Smak til med salt og pepper og dryss over persille, basilikum og pinjenøtter. Server med godt brød eller flatbrød ved siden av. Denne oppskriften stammer fra Liguria i Italia.

Her finner du flere gode oppskrifter med klippfisk

Tips: Ferdig utvannet og renset klippfisk finner du i velassorterte butikker. Skal du vanne ut klippfisken selv skal den vannes ut i minst 1 døgn, gjerne 2 hvor du skifter vannet etter halvgått tid.

Les mer om klippfiskens kultpotensiale her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen