Dagens rett
(Bilde: Kai Øveraasen)

Lær deg å bruke øl i maten

Du kan begynne med denne enkle blåskjellretten, og så blir du garantert fristet til å lære mer.

Dagens oppskrift er hentet fra Øl- og matboka av Jørn Idar Almås Kvig. Den har som mål å lære leseren å bruke øl i maten. Du gjetter riktig når det ikke bare er å erstatte øl med vin eller annen væske i matlagingen. Derfor får du alle de viktige rådene av forfatteren som både har kokkebakgrunn og solide kunnskaper om øl. Til å lage de mange oppskriftene har han hatt med seg et helt lag av kokkevenner. Her er oppskrifter fra dagens moteriktige surølsblåskjell til småkaker med bacon og sjokolade. Gode tips til hvilke øl du skal drikke til får du selvsagt. den har også en kjapp innføring i ølbrygging og øltyper. Jeg vet om mange amatørkokker som kan ha nytte av denne.

Se våre andre oppskrifter med øl 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Surølsdampede blåskjell

Fremgangsmåte

Sett en mellomstor kasserolle på middels varme, ha finhakket sjalottløk, hvitløk og selleri i litt olje. Blandingen skal ikke brunes, bare bli mør. 

Når grønnsakene er klare, tilsetter du blåskjellene, timian, laubærblad og surølet. Rør godt og ha lokk på kasserollen. 

Damp blåskjellene til de har åpnet seg, cirka fire til seks minutter. Gi det litt tid, og kast alle blåskjellene som ikke har åpnet seg. 

Ta ut blåskjellene og legg dem på et serveringsfat. Reduser kraften før du pisker inn smør og finhakket persille.  

Hell kraften over skjellene og server, gjerne med øl-majones og brød.

 

Denne oppskriften er hentet fra kokeboken Øl- og matboka av Jørn Idar Almås Kvig.

Sendt inn av

Foto: Kai Øveråsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen