Dagens rett

Lag denne fargerike salaten til middag

Jo mer fristende maten ser ut, jo bedre blir stemningen rundt matbordet. Denne potetsalaten får følge av det du har i kjøleskapet.

Denne asiatiskinspirerte potetsalaten er utrolig frisk og god og det er er selvfølgelig ikke noe i veien for å gi den en plass på koldtbordet eller i piknikkurven.

Skinke, kjøtt eller pølser

Der er det også rom for andre salater. Vi har mange smakfulle salater i vår kokebok. Det finnes mye god skinke i butikken, fra både fjern og nær, mer eller mindre salt, røykt eller urøykt, men aller best er den hvor modningstiden er antydet. Og da bør du helst gå for 12 måneder eller mer. Aller best smaker skinke nyskåret, men da bør den også spises innen noen dager.

Enda flere vrier på potetsalaten finner du her

Potetsalat smaker også fortreffelig i selskap med grillet kjøtt. Eller bare noen kule pølser.

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Asiatisk potetsalat

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g kokt potet
1 purre
1 bunt reddiker
1 gul paprika
1 rød chili
1 bunt frisk gressløk
Dressing:
3 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
1 ss limesaft
1 ½ ts salt
½ ts pepper
½ ts kajennepepper

Fremgangsmåte

Kok potetene, avkjøl litt og del dem i skiver.

Skjær purre, reddik og paprika i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over potetsalaten.

Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen