Dagens rett

Lag dette kule tilbehøret til entrecôte

Et krydret peanøttsmør er et annerledes,veldig smaksrikt tilbehør til en saftig entrecôte fra grillen eller steikepannen.

Om du har tenkt å fyre opp grillen i denne helgen, bør du vurdere dette peanøttsmøret blant tilbehøret. Det passer veldig godt til mange typer kjøtt eller også fisk. Trenger du ideer til resten av grillfesten, finner du det du trenger her:
 
 
Prøv et av de litt uvanlige drikkeforslagene til denne retten. De finner du nederst i oppskriften.
 
Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Marinert entrecôte med krydret peanøttsmør

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 gode stykker marinert entrecôte à ca 250 gram
 
Peanøttsmør:
1 chili uten frø og stilker
1 fedd hvitløk
1 ss ingefær, revet
100 g peanøtter, hakket
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
1 ss limesaft
1 ss hvitvinseddik
250 g usaltet smør

Fremgangsmåte

Ta ut entrecôten fra kjøleskapet en god halvtime før du legger den på grillen slik at den får romtemperatur.
 
Grill entrecôten til den har fått en fin stekeskorpe på hver side og legg den over på den kalde delen av grillen til den er stekt slik du liker den.
 
La kjøttet få hvile i minst ti minutter før du serverer det, da holder kjøttet bedre på saftigheten.
 
 
Krydret peanøttsmør:
Fres chili, finhakket hvitøk og ingefær i olje. Tilsett peanøtter, soyasaus, sitronsaft og eddik. Kok opp og avkjøl.
 
Pisk sammen med mykt smør og sett det kaldt til servering.
 
Server grillet entrecôte og peanøttsmør med en god salat ved siden av.
 

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen