Dagens rett

Lag en lekker fiskepanne

Denne oppskriften på fiskegryte er enkel å følge, men langt fra hverdagslig. Et godt valg når det er mange rundt bordet.

Utseendet skjemmer ingen, i alle fall ikke når det gjelder kvaliteten på fiskekjøttet, for steinbit er en av våre aller beste matfisker. Steinbitkjøttet kan skjæres i terninger, strimler og tynne skiver uten å gå i fra hverandre. Perfekt i en gryte som denne.

Les mer om steinbit her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Steinbit i panne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

Buljong:
½ liter grønnsaksbuljong
15 hvite pepperkorn
5 stk stjerneanis
5-6 persillestilker
¼ fennikel, skåret i små biter
1 laurbærblad
1 kvist timian
3 dl hvitvin, gjerne alkoholfri
Grønnsaker og fisk:
1 liten squash
10-15 apargesbønner
ca 10 sukkererter
8-12 spinatblader
600 g steinbitfilet, skinn og benfri
eller en blanding av hvit og rød fisk
3-4 ss smør eller margarin
200 g reker, krepsehaler og blåskjell

Fremgangsmåte

Kok opp buljongen sammen med alt krydderet og hvitvinen. La den småkoke i ca 20-30 minutter og sil buljongen.

Bruk en ostehøvel og skjær squashen i tynne skiver. Skyll alle grønnsakene og legg dem i den kokende buljongen i ca 1 minutt. Løft grønnsakene opp med en hullsleiv og legg dem til side.

Skjær fisken i passe serveringstykker. Legg fiskebitene i buljongen og la dem trekke til de er ferdige. Fordel grønnsakene i pannen sammen med fisken.

Visp smøret sammen med litt av den kokende buljongen. Ha dette i fiskepannen sammen med skalldyrene. La skalldyrene så vidt bli gjennomvarme.

Her finner du flere oppskrifter på fiskegryter

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen