Dagens rett

Lag en liten krabbefest midt i uka

Fiskediskene bugner av nyrenset krabbe. Vi gir deg oppskriften på en lekker salat med ris, krabbe og spennende krydder.

Det enkleste er å velge ferdigrenset krabbe, men om du foretrekker å gjøre jobben selv er det selvsagt helt fint.

Da kan det være greit å vite at det i en stor krabbe er 150-200 g krabbekjøtt.

Har du tilgang til levende krabbe, får du koketipsene av oss.

Les om hvordan du koker og renser krabben 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Krabbesalat med ris

Antall porsjoner

4 personer som forrett

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

1 fylt krabbeskjell eller 150 g renset krabbe (fra 10-12 klør)
1 dl langkornet ris
1 sjalottløk, finhakket
2 ts hakket, rød chilipepper
1 ss revet ingefær
2 ss friskpresset sitronsaft
4 ss olivenolje
1 ss soyasaus
Salt og pepper
1 avokado, i små terninger
1 ss hakket gressløk
blandet salat, for eksempel frissé, ruccola, crispi

Fremgangsmåte

Kok risen etter anvisningen på pakken og la den avkjøles. Plukk ut noen pene biter krabbe til toppen av salaten.

Bland løk, chilipepper og ingefær i risen og rør inn sitronsaft, olivenolje og soyasaus og smak til med salt og pepper.

Vend inn resten av krabben sammen med avokado og gressløk. La salaten trekke i kjøleskap i ca. 1 time.

Sett en ring, du kan lage en ved for eksempel klippe ut bunnen av et yoghurtbeger/rømmebeger, på tallerkenene og fyll i rissalat.

Løft av ringen og topp med pene biter krabbe og salat.

Server med nybakt brød ved siden av.
 
Tips: Her kan du bruke andre skalldyr enn krabbe. Reker, kongekrabbe, sjøkreps - alt smaker like godt på den saftige rissalaten.
 

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen