Dagens rett
(Bilde: gerenme)

Lag en pastarett med smak av sørlige breddegrader

En pastarett uten verken kjøtt eller fisk, men like fullt akkurat passe kompleks i smak. Jo bedre råvarer, jo mer smak. Bruk denne oppskriften som utgangspunkt.

Solmodne tomater må vi bare drømme om på denne tiden av året. Det finnes mye solmodent konservert i boks eller papp, men får du tak i gode nok tomater, er det alltid hyggelig å lage pastasausen fra bunnen av. 

Ved siden av tomatene er olivenoljen, olivenene og osten du river over til slutt, viktige bidragsytere i denne retten. 

Prøv en av de andre pastasausene i vår kokebok

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Tagliatelle a la Sicilia

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 pk fersk tagliatelle eller 300 g tørket
en god klunk olivenolje 
 
Pastasaus:
1 grovkuttet gul løk
1 hvitløksfedd i tynne skiver
2-3 ss god olivenolje
10 hvite sjampinjonger delt i fire
1 grovkuttet rød paprika (av den spisse typen) i tynne skiver
1 squash i terninger
1 pk økologiske plommetomater eller 1 boks hakkete økologiske tomater
10 blader frisk basilikum i strimler
1 knivspiss cayennepepper
1 knivspiss spisskummin
salt og pepper
1 dl svarte oliven uten stein delt i to
1 dl reven parmesan eller pecorino

Fremgangsmåte

Begynn med sausen:

Hvis du bruker ferske tomater, dypp dem først i kokende vann for å få av skinnet. Del dem deretter i fire og ta ut frøene. Grovkutt deretter tomatkjøttet. 

Varm opp olje i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løk og hvitløk og fres til mykt. Tilsett sjampinjong, paprika og squash og la surre noen minutter. Ha så i tomatene og la surre i 5-10 minutter til. Smak til med salt og pepper. Dryss over basilikum og svarte oliven. Hold varm mens du koker pastaen som anvist på pakken.

Bland pasta og saus og server umiddelbart. Dryss finrevet ost over til slutt. 

Godt brød hører med.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen