Dagens rett Frisk salat med skalldyr og rugbrød

Lag en salat som setter deg i vårstemning

Denne herlige skalldyrsalaten får tennene til å løpe i vann, og den er dessuten enkel å lage.

Rekene smaker jo aller best nå mens det fortsatt strengt tatt er vinter, men det er ikke til å komme fra at de setter deg i en mer vårlig stemning. Og det er velkomment.

Med hjemmelaget aioli og sprøtt tilbehør er suksessen garantert.

Sett smak på rekene med disse oppskriftene

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Frisk salat med skalldyr og rugbrød

Fremgangsmåte

Bland skrelte reker og avrente krepsehaler.

Finhakk gressløken og to gode stilker med rosmarin. Skrell agurken og del den i to på langs, ta ut kjernen med en teskje og del agurken opp i terninger.

Ha løk, gressløk, rosmarin, tomatbåter, agurk og potet i bollen sammen med reker og kreps. Bland olivenoljen med balsamico og vend inn i salaten.

Rist brødskivene og fordel salaten på dem. Dryss over grovklippet rosmarin.
 
Server gjerne med hjemmelaget aioli - se hvordan du lager aioli her

Tips: Her kan du godt bruke gule cherrytomater.

Lekre opskrifter med skalldyr

De beste salatene

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Enkel aioli

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

1 stk
1 ts

Fremgangsmåte

Ha et helt egg i en foodprocessor.

Skrell hvitløksfeddene og del dem opp i et par biter før du har dem i foodprocessoren.

Sett i gang kjøkkenmaskinen på nesten full fart. Spe med oljen litt etter litt til å begynne med mens maskinen går, etter hvert kan du tilsette oljen i en tynn stråle.

Tilsett nok olje til at du får en tykk majones. Ha i eddiken og smak til med salt og pepper.

Tips: Dette er en lett måte å lage aioli på, men oppskrift på ekte aioli finner du her . Dersom aiolien blir for tykk kan du ha i litt vann til ønsket konsistens.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen