Dagens rett

Lag en sommerlig vri på kveitemiddagen

Kveite er festmat, men behøver ikke ta lang tid av den grunn. Denne festpregete oppskriften tar en halvtime å lage.

Kveite er en av favorittråvarene på kjøkkenet, også når du skal velge drikke til. Den er svært fleksibel. I dette tilfellet behøver du ikke bruke mye penger på vinen. Men den trives også i svært eksklusivt lag. Så her er det lommeboka som avgjør.

Les mer om kveite her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ceviche club med kveite

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

8 tynne skiver av kveitefilet

Marinade:
1 ss limesaft
2 ss olivenolje
½ ts revet skall av lime, sitron og appelsin
½ ts finhakket chili
Salat:
1 skoldet tomat i strimler
¼ mango i fine strimler
⅓ fennikel i fine strimler
Blandet salat
Avokadosalsa:
1 finhakket avokado
1 ts limesaft
1 ss grovhakket koriander
Salt og kajennepepper
Melbatoast:
8 tynne skiver loff
olje

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Pensle kveiteskivene med marinade, spar litt marinade til salaten. Bland sammen salaten, fordel den på kveiteskivene og rull sammen.

Lag melbatoast av loffen ved å steke den på svak varme i nøytral olje til den er knasende sprø og lett brun.

Avokadosalsa:
Bland avokadoen med de øvrige ingrediensene til en glatt krem og smak til med salt og kajennepepper.
 
Fordel avokadoblandingen på melbatoasten. Legg på kveiterullene og legg en skive melbatoast på toppen.

Flere retter med kveite finner du her

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen