Dagens rett Stekt skrei med potetmos à la brandade

Lag en vri på torskemiddagen alle vil like

Med skrei til middag blir det fest selv midt i uka. Dagens ukompliserte oppskrift gjør ekstra krus på denne fantastiske råvaren.

Denne fiskeretten må bare prøves. Den fine, faste fisken sammen med en smaksrik stappe og søtsyrlig rødløk, som også har fått et lite bitt av kajennepepper, er rett og slett uimotståelig.

Flere fristelser med skrei

Oppskriften virker kanskje litt komplisert, men den er mye enklere enn den ser ut. 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Stekt skrei med potetmos à la brandade

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

800 g
skrei, ryggfilet
1 ss
1 ss
Potetmos à la brandade
2 ss
400 g
50 g
Syltet rødløk
1 ss
litt

Fremgangsmåte

Skjær ryggfileten i serveringsstykker, dryss salt over og la dem ligge i 10 minutter. Skyll i kaldt vann og tørk skreistykkene lett med tørkepapir.

Stek skreien i margarin til stekeskorpen er gyllen. Tilsett smør, snu stykkene og, la dem trekke i stekepannen i 5 minutter før servering.

Potetmos à la brandade:
Dryss salt over skreifileten og la den ligge i 20 minutter.

Skyll skreien i kaldt vann og kok den i litt usaltet vann.

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Sil av vannet, mos potetene og rør inn smøret.

Flak den kokte skreien og vend bitene inn i potetmosen.

Varm opp og mos det hele godt sammen.

Tips: Hvis du synes potetmosen blir for bastant kan du ha i litt varm matfløte.

Syltet rødløk:
Skjær rødløken  i båter og surr den i smør til den er myk.

Dryss over sukker og hvitvinseddik, og la båtene surre i stekepannen noen minutter til.

Smak til med salt og kajennepepper. Bland inn ruccolasalat rett før servering.

Server skreien på en seng av potetmos med syltet rødløk på toppen.

Flere oppskrifter med skrei og torsk

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen