Dagens rett

Slik lager du trendy gatemat hjemme

Fra årets kuleste kokebok kommer denne superkule oppskriften. Som også smaker supergodt.

 At Gatemat, signert hitchhikerne Stian Floer og Jan Robin Ektvedt, ble en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015, var ikke til å unngå. 

Her kan du lese om alle finalistene 

Den er gjennomdesignet og supertrendy, men også seriøs og gjennomført. Den gir smakebiter på gatemat fra alle verdenshjørner, også Kristiansund og byens stolthet - etter fisken - nemlig sveler. I dag er det imidlertid rå fisk fra Lima, Peru som du kan spise stående. Ikke like lett å ta i klypa som en svele, så det er lov med bestikk.

Se våre andre oppskrifter på ceviche 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Ceviche

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 gram villkveite
saften av en stor saftig lime
1 finskivet grønn chili
1 moden passionsfrukt
1/3 rødløk i tynne skiver
1/2 ts salt
1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Kutt fisken i terninger og bland sammen med resten av ingrediensene.

Fisken er allerede god med det samme det er blandet, men la det gjerne stå 10 min -20 min å la smakene sette seg før du serverer.

Server med eggfir-emulsjon og koriander og kanskje ett dryss med chili pulver.

Stians eggfir-emulsjon:

1 eggeplomme
2 ss olivenolje
1 ss kefir
litt salt
litt grønn tabasco
Pisk alt sammen i en bolle til en smouth halvtykk dressing. Dette er ikke en dressing fra Lima, men en litt rar, men utrolig god topping jeg pleier å lage hjemme selv, du kan droppe kefir om du ikke har det tilgjengelig.

Tips:
Ceviche er veldig godt alene, men serverer du det som en hovedrett eller middag lager du gjerne litt avocado, salat, no sprø tostadas er godt til eller prøv deg på pan de yuca , men oppskriften på denne finner du i kokeboken til Stian Floer og Jan Robin Ektvedt: Gatemat en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015. 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen