Dagens rett

Ceviche som på Hitchhiker

Slik lager du trendy peruansk gatemat hjemme

Slik lager du trendy peruansk gatemat hjemme

Denne superkule oppskriften smaker supergodt og er superenkel.
Aase E. Jacobsen
22 Mai 2020 - 01:00

Den peruanske kjendisretten ceviche har fortsatt høy trendfaktor selv om Hawaiis poke utfordrer. 

Slik lager du poke

Den syrlige smaken i kombinasjon med chilikick er som skapt for opphisset stemning som det naturlig nok er mye av om dagen. 

Se våre andre oppskrifter på ceviche 

Oppskriften kommer fra kokeboken Gatemat, signert hitchhikerne Stian Floer og Jan Robin Ektvedt, som var en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015. En kokebok som dessverre ikke er i salg lenger, men som finnes i bruktbokhandler og som anbefales når du skal lage inspirerende VM-retter. Gatematen er som kjent den beste måten å bli kjent med et lands matkultur (med noen unntak).

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

.

Ceviche som på Hitchhiker

Ceviche som på Hitchhiker

Fremgangsmåte

Kutt fisken i terninger og bland sammen med resten av ingrediensene.

Fisken er allerede god med det samme det er blandet, men la det gjerne stå 10 min -20 min å la smakene sette seg før du serverer.

Server med eggfir-emulsjon og koriander og kanskje ett dryss med chili pulver.

Stians eggfir-emulsjon:

1 eggeplomme
2 ss olivenolje
1 ss kefir
litt salt
litt grønn tabasco
Pisk alt sammen i en bolle til en smouth halvtykk dressing. Dette er ikke en dressing fra Lima, men en litt rar, men utrolig god topping jeg pleier å lage hjemme selv, du kan droppe kefir om du ikke har det tilgjengelig.

Tips:
Ceviche er veldig godt alene, men serverer du det som en hovedrett eller middag lager du gjerne litt avocado, salat, no sprø tostadas er godt til eller prøv deg på pan de yuca , men oppskriften på denne finner du i kokeboken til Stian Floer og Jan Robin Ektvedt: Gatemat en av fem finalister i Beste norske kokebok 2015. 

Slik lager du poke

Se våre andre oppskrifter på ceviche 

Her finner du mange deilige retter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Stian Floer/Jan Robin Ektvedt, Hitchhiker

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her