Dagens rett

Lag noe skikkelig godt og lettvint av restene

Etter helgen er det nok mange som har kjøleskapet fullt av rester. Med denne oppskriften får du omsetning på litt av restene.

Denne retten er ikke bare en genial måte å utnytte rester på. Den er superenkel å lage. Setter du den i stekeovnen, lager den seg selv mens du kan lage en salat til - eller gjøre noe helt annet.

Prøv en av disse salatene

Flere spenstige oppskrifter med egg

Blir det noe igjen, er morgendagens matpakke sikret. Eller hvorfor ikke bare lage dobbel porsjon med en gang?

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fransk bondeomelett

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

300 g kokte poteter
2 løk eller 1 purre
2 paprika, rød og grønn
rester av skinke, annet kjøtt eller pølser
frisk timian
10 egg
3 dl melk
1 ts salt
¼ ts pepper
300 g revet Jarlsberg eller annen gul ost

Fremgangsmåte

Skrell potetene og del dem i skiver.

Skrell løken og del den også i tynne ringer.

Rens paprikaene for frø og strimle dem opp i tynne strimler.

Sett stekovnen på 220 grader

Legg poteter, løk, paprika og rester av kjøtt eller pølse lagvis i en smurt langpanne eller ildfast form.

Slå sammen egg, melk og krydder. Hell dette over poteter, løk og paprika og dryss over ost.

Stek omeletten, stekovn gir best resultat, til eggestanden er stiv, ca 20 - 30 minutter.
 
Dette er en litt stor porsjon som holder til mange nistepakker. Mektig og god mat som kan lages av middagsrester.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen