Dagens rett

Har du alt i en gryte, så lager middagen seg selv

Enten du er på hytta eller hjemme, er det praktisk å tilberede hele middagen i en gryte.

Her lager du alt i en gryte som så får lov til å passe seg selv. Så kan du gjøre det du skal bruke påsken til, nemlig å nyte en bok, solveggen, gå en tur, på beina eller ski, eller kanskje har du funnet fram sykkelen. 

Og husk, jo lengre den får stå å godgjøre seg på svak varme, jo bedre blir den. 

De beste oppskriftene med lam

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Høstens beste lammegryte

Antall porsjoner

4 - 6

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

1 ½ kg fårikålkjøtt eller annet lammekjøtt med bein
3 ss nøytral olje
2 store løk
3 fedd hvitløk
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 dl vann
1 ts salt
1 ½ ts pepper
1 ts tørket timian
1 ss kapers
10 sorte oliven
10 grønne oliven
½ rødløk
2 ss hakket frisk mynte

Fremgangsmåte

Brun kjøttet i olje over høy varme, gjerne i en stor jernkjele som du så kan bruke til å lage hele retten.

Brun litt ad gangen slik at kjøttet får fin stekeskorpe og ikke begynner å koke. Ta ut kjøttet etterhvert og legg til side.

Hakk løken og la den surre med den siste ladningen av kjøttet de siste minuttene til den er blank. Ha i hakket hvitløk det siste minuttet.

Ha resten av kjøttet i kjelen og tilsett tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

Når gryta er ferdig drysser du over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

De beste oppskrifter med lam finner du her

Les om verdens beste lam

Sendt inn av

Foto: Veslemøy Vråskar

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen