Dagens rett

I denne oppskriften trenger du bare ett tilbehør

Her er nemlig risen og grønnsaken tilberedt sammen til en riktig god risotto.

Med en spinatrisotto trenger du bare ett tilbehør til kjøttet. Risotto er ikke vanskelig, men du må passe på slik at den ikke koker tørr eller at den blir for kokt. For lite kokt risotto er heller ikke godt. Her får du i alle fall gode råd på veien til en perfekt risotto.

 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.  
 

Schnitzel med spinatrisotto

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g svineschnitzel (flatbiff av svin i ½ cm tynne skiver)
1 ts salt
½ ts peppermiks
1 ss smør og 1 ss olje til steking
320 g arborioris (risottoris)
400 g frisk spinat eller frossen spinat (halvér da mengden)
1 ss olivenolje
2 rødløk
2 fedd hvitløk , finhakket
4 ss finhakket frisk basilikum
12 dl kraft eller kjøttbuljong (utblandet i vann)
2 ss revet parmesan
1 ss smør

Fremgangsmåte

Skyll spinaten og damp den i vann til den faller sammen (trengs ikke ved bruk av frossen spinat).

Press ut vannet og kjør den til en puré i en food processor eller med en stavmikser.

Finhakk rødløk og hvitløk. Fres det i en gryte med olje til løken er myk. Ha i risottorisen.

Hell 1 dl buljong/kraft i gryten. Kok opp og rør til risen har absorbert væsken.

Forsett på samme måte med 1 dl buljong/kraft av gangen til risen er myk og kremete. Bland inn spinat, basilikum og parmesan mot slutten.

Ha gjerne i litt smør helt til slutt og smak til med  salt og pepper.

Krydre schnitzlene med salt og peppermiks. Stek dem i varm panne med olje ca. 1-2 minutt på hver side.

Server schnitzlene med risottoen ved siden av.

Her finner du flere gode oppskrifter med risotto

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen